01.12.2012 9437

10-05-2018                  1959'dan Günümüze...

Okulumuzun tarihi 1953 Eylülünde başlar. O kış çocukların uzak mesafelerdeki okullara devamlarında çektikleri zahmetleri sezen büyüklerimizden Şaban BALCIOĞLU (başöğretmen), Ömer BALCIOĞLU (avukat), Mehmet UZUNEFE (sarraf), Mustafa AFYON (tüccar), Cahit ULUĞ (avukat), İlyas İLGÜN (mühendis), Abdullah DİNÇ (mühendis), ilkokul yaptırmak gayesi ile 1955 yılında (Kayseri Aydınlıkevler Mahallesinde İlkokul Binası İnşa, Tamir ve Yaşatma Cemiyeti) adı altında bir dernek kurmuşlardır. Derneğin kurulduğunu duyan komşularımızdan Hacı Sabit VARİNLİ okul sahasını oluşturan arsasından, 1000 m2 bağışlamıştır.

Derneğin ilk genel kurul toplantısını 30 Haziran 1956'da yapmıştır. İlk yardım olarak vilayetten 5000 lira alınarak 15 Kasım 1956 tarihinde yapılan bir törenle okulumuzun temeli atıldı ve böylece inşaata başlandı. İkinci genel kurul toplantısı 9 Mayıs 1957 de yapıldı. 1957 inşaat mevsiminde subasman kısmı ile duvar kaplamasının bir kısmı yapılabildi. Üçüncü dönem genel kurul toplantısı 24 Mayıs 1958 tarihinde yapıldı. O yaz çalışmalara hız verilerek binanın ara bölümleri tamamlandı ve üzeri örtüldü. İnşaatın hızla ilerlediğini gören mahallelimizde, okulumuza büyük bir ilgi belirdi. Biran evvel okula kavuşmanın zevkini tatmak için herkes canla başla işe sarıldı. Yardım temini için büyük fedakârlıklar yapıldı. Dördüncü dönem genel kurul toplantısı 8 Haziran 1959 tarihinde yapılarak bundan önceki idare kurulu aynı şekilde görevde kaldı. 1959 yazında binanın her türlü işleri tamamlanmış oldu.

Okulumuzun yalnız inşaat masrafı 200.000 liradır. Bunun 82.000 lirasını devlet vermiştir. Kalan 118.000 lirası da komşularımız, hemşerilerimiz ve yardımsever vatandaşlarımızdan temin edilmiştir.

1959-1960 ders yılında hizmete açılmak üzere öğrenci kaydına başlanmıştır. Henüz sıra, sandalye, masa vb. ihtiyaçlar tamamlanmadığı için iki ay Birlik Mensucat İlkokulu'na misafir olarak devam edildi. Bu arada yukarıdaki eksiklerde tamamlandı. Nihayet 3 Aralık 1959 tarihinde yapılan büyük bir törenle okulumuz açıldı.

Okulun ilköğretim kadrosu şöyle idi: Şaban BALCIOĞLU(başöğretmen), Necibe ÇİMEN, Hasan ÇİMEN, Rasim PEHLİVAN(öğretmen), Timuçin AKKOR, Yalçın ORAL (öğretmen vekili) dır. Talebe sayısı 300'dü. İkinci kat inşaatı 1964 yazında Özel İdare tarafından yaptırılmıştır. 1995yılında Kayserimizin yetiştirdiği hayırsever işadamlarından Burhan DİNÇBAL üç katlı ortaokul binasını yaptırmış ve eski binayı da tamamen o günün şartlarına uygun olarak onartmıştır.

1995-2012 yılları arasında Kayseri-Melikgazi-Burhan DİNÇBAL İlköğretim Okulu olarak hizmet vermiştir. Günümüzde ise 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte iki bina ayrılmış, eski bina İlkokul, yeni bina ortaokul olarak hizmet vermektedir.