Burhan DİNÇBAL

07.12.2012 22281

Muhterem Burhan DİNÇBAL, 1923 yılında Kayseri'de doğmuştur. İlköğrenimini 1937 yılında Cumhuriyet İlkokulunda tamamlamış aynı yıl Kayseri Lisesine kayıt olmuştur. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle orta ikinci sınıfta öğrenimini yarıda bırakmıştır. 1940 yılında marangoz çırağı olarak hayata atılan Burhan DİNÇBAL vatani görevini tamamlayıp bir müddet aynı işe devam ettikten sonra inşaat sektörüne girmiş, işlerini büyüterek 1953 yılında kolektif bir şirket kurmuştur. 1961 yılında Ankara'ya taşınmış, ticaret ve sanayi alanındaki işlerini burada yürütmüştür. 1975 yılında İstanbul'a taşınan Burhan DİNÇBAL inşaat ve taahhüt alanındaki işlerini çocukları ile sürdürmüştür.

İlmin ve okumanın insan için en büyük değer olduğuna inanan hayırsever işadamımız, eğitim ve öğretim yaptığımız 28 derslikli binayı 1995 yılında eğitim ordusuna kazandırarak okulumuza kendi adını vermiştir. Daha sonra okulumuza eşinin adını taşıyan Hamdune DİNÇBAL Konferans Salonunu yaptırmıştır.

Kendilerine müteşekkiriz. 2008 yılında vefat eden hayırseverimize Allahtan rahmet dileriz.